Μενού Κλείσιμο

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α, Β Γ Λυκείου του Δήμου Γλυφάδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο Δήμος Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, για έκτη χρονιά ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ  στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων Λυκείου το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού HORIZON, που θα τους βοηθήσει στις επιλογές σπουδών μετά το Λύκειο και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι μπορούν να το συμπληρώσουν και μαθητές που είχαν λάβει μέρος πέρυσι στην αντίστοιχη δράση! Για να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού σας, πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής

👉ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: https://orientum.typeform.com/to/I3nAok3W

Στο email  επικοινωνίας που θα δηλώσετε, θα σας αποσταλούν οι κωδικοί του τεστ και οδηγίες συμπλήρωσής του.

⚠️ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ορίζεται η  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 Απριλίου 2024

⚠️ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ορίζεται η  ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 Απριλίου 2024

Οι μαθητές λοιπόν της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου, θα απαντήσουν σ’ ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, διάρκειας περίπου μισής ώρας (30′), με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα αποτελέσματα του οποίου θα τους διαφωτίσουν ως προς:

1.        τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα

2.        τη δομή της επαγγελματικής τους προσωπικότητας (σε ποιους επαγγελματικούς τύπους ανήκουν)

3.        τις πανεπιστημιακές σχολές που ταιριάζουν περισσότερο στα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα

4.        τα επιστημονικά πεδία / τους τομείς ΕΠΑΛ που περιέχουν τις περισσότερες σχολές που τους ταιριάζουν

5.        τους ακαδημαϊκούς τομείς που τους ταιριάζουν περισσότερο, αν επιλέξουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό

6.        τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ που τους ταιριάζουν, αν επιλέξουν μετά το Λύκειο την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση 

Στη συνέχεια, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, γονείς και μαθητές θα παραλάβουν έντυπη συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων τους και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση-επεξήγηση που θα τους βοηθήσει να τα κατανοήσουν και να τα αξιοποιήσουν στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Επίσης, η ολοκληρωμένη αναφορά αποτελεσμάτων του τεστ θα είναι διαθέσιμη μετά την εκδήλωση σε ηλεκτρονική μορφή. 

Στην εκδήλωση θα ενημερωθούν :

  • Οι γονείς και οι μαθητές της Γ ΄Γυμνασίου για το Γενικό Λύκειο αλλά και το Επαγγελματικό, ώστε να βοηθηθούν στην επιλογή τους.
  • Οι γονείς και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου για τις Ομάδες Προσανατολισμού, καθώς καλούνται να αποφασίσουν τη νέα σχολική χρονιά.
  • Οι γονείς και οι μαθητές της Β΄ & Γ΄  Λυκείου για τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό και για τις παγίδες που ελλοχεύουν.

Η ημερομηνία, ώρα και τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα και θα σας αποσταλεί ενημέρωση στο email επικοινωνίας.

Μια ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλες τις τάξεις, με στόχο την βαθύτερη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών!

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διαδικασίας συμπλήρωσης του τεστ HORIZON, θα μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιαδήποτε βοήθεια στο τηλέφωνο: 2106778777

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ