Αρχική Προγράμματα Προγράμματα Erasmus ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ_ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ_ΠΕΡΙΛΗΨΗ PDF Εκτύπωση

 


2/7/2018-17/7/2018 Évora Πορτογαλία

1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 "Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+", το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας υλοποίησε τον Ιούλιο 2018 εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 2 εβδομάδων  με θέμα το «Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ» στην πόλη Έβορα της Πορτογαλίας. Στο σχέδιο συμμετείχαν 16 μαθητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Β’ τάξης και της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» Γ’ τάξης και 2 συνοδοί καθηγητές.

Οι μαθητές τοποθετήθηκαν σε 3 ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης προκειμένου να ασκηθούν πρακτικά σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον συναφές με τις σπουδές τους. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στα ξενοδοχεία:

-Vila Galé Évora 4*

 

-Vitória Stone Hotel 4*

 

-Convento do Espinheiro 5*

 

Εκπαιδεύτηκαν στα εξής αντικείμενα:

-Front Office: υποδοχή(reception), κρατήσεις (reservations)

-Housekeeping (οροφοκομία)

-Food & Beverage management (restaurant-bar-pool bar)

-Οργάνωση και Λειτουργία εστιατορίου(σε συνδυασμό με το F&B Management)

-Banqueting department: οργάνωση δεξιώσεων και λοιπών εκδηλώσεων

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Hostels ‘Old Évora Hostel’, ‘Avis Guesthouse’ και ‘Pousada Juventude’ και στο Πανεπιστήμιο της Évora.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα εκμάθησης της Πορτογαλικής Γλώσσας από το Φορέα Υποδοχής ‘Associação Educativa Nacional de Inclusão e Inovação nas Escolas- AENIE’.

Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν την την κουλτούρα της χώρας υποδοχής μέσα από πολιτιστικές επισκέψεις στην  Évora, τη Λισαβόνα, το Algarve(Faro και Vilamoura), τη Sintra, το Cascais και το Cabo da Roca.

Οι μαθητές πρωταγωνίστησαν σε αφιέρωμα στο Erasmus+, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πορτογαλικού τηλεοπτικού καναλιού RTP1.

Το σχολείο ήδη προετοιμάζεται για την υλοποίηση του επόμενου σχεδίου κινητικότητας διάρκειας 2 εβδομάδων στη Φλωρεντία και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία την άνοιξη του έτους 2019 με θέμα «Εκπαίδευση μαθητών σε νέες μεθόδους τουριστικής προβολής και διαχείρισης πελατολογίου Αγροτουριστικών Καταλυμάτων». Στο σχέδιο θα συμμετάσχουν 14 μαθητές και 2 καθηγητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Β’ και Γ’ τάξης.

 
© 2008, 1ο ΕΠΑΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Ανάπτυξη - υποστήριξη δικτυακού τόπου: Γαβαλάς Μιχ. ΠΕ19 - Μουχλιανίτη Κων/να ΠΕ19